classiera loader

Important! Anti Frauda

ANTI FRAUDE www.intraaici.ro

Intraaici.ro va explica cum sa va protejati impotriva inselatoriilor si fraude online in domeniul anunturilor.

Deoarece am observat o crestere a activitatii unor anunturi publicate pe site care descriu tranzactii finaciare care presupun transferuri de fonduri pe internet, am decis sa va informam cu privire la riscurile acestora!

IMPORTANT: In cazul in care sesizati anunturi care contravin Termenilor si Conditiilor va rugam sa ne sesizati pe formularul interactiv de contact precizand titlul anuntului, data postarii lui si pe ce motive obiective se bazeaza sesizarea.

Reguli pentru evitarea inselatoriilor si fraudelor online

– Nu luati in seama anunturi care descriu tranzactii dificil de inteles. Necunoasterea metodelor de vanzare/cumparare, plata/transport, etc. poate fi speculata si folosita impotriva dvs., de multe ori aceasta practica face victime frecvent.

– Intrerupeti orice comunicare in momentul in care aveti cel mai mic dubiu asupra seriozitatii unei actiuni de vanzare/cumparare. Este dreptul dvs. de a renunta atat timp cat nu aveti contracte semnate, plati (incasari) efectuate pe care trebuie sa le onorati.

– Orice amanare, intarziere, schimare de atitudine in procesul de vanzare/cumparare, dupa ce s-a ajuns la o intelegere ori impunerea altor produse, altor metode de plata, transport, etc. trebuie sa va dea de gandit asupra seriozitatii potentialului partener de afaceri. In spatele unei schimbari de atitudine poate fi o metoda de inselatorie.

– Nu alergati dupa chilipiruri! Daca simtiti ca “este prea frumos sa fie adevarat” fiti sigur ca este o inselatorie. Pretul foarte mic, persoane dragute care va ofera un serviciu pentru nimic trebuie sa va de-a de gandit.

– Aveti rabdare atunci cand vindeti (cumparati) si nu luati decizii pripite. Oricand puteti gasi un cumparator/vanzator serios cu care sa incheiati o tranzactie mulumitoare.

– intraaici.ro nu garanteaza in nici un fel veridicitatea informatiilor publicate in anunturi asa cum nici un website de anunturi gratuite nu poate sa garanteze acest lucru. Intreaga responsabilitate apartine persoanei care publica un anunt. Vezi Termeni si Conditii

Daca considerati ca sunteti victima unei inselaciuni va rugam sa adresati o plangere catre Politia Romana link: www.politiaromana.ro ori catre Agentia Nationala pentru Protectia Cumparatorului link: www.anpc.gov.ro

Sfaturi pentru a nu fi inselati:

– Faceti afaceri doar cu persoane pe care le puteti intalni pentru a evita o eventuala inselaciune.

– Nu trimiteti bani prin servicii on-line de transfer bancar catre persoane necunoscute pentru a cumpara produse neobisnuit de ieftine. In majoritatea cazurilor persoana care va cere acest lucru incearca sa va insele.

– Siteul www.intraaici.ro nu se implica in nici o tranzactie, nu se ocupa de plati, nu ofera garantii, nu ofera “protectie cumparatorului” sau “certificare vanzator”.

– Nu divulgati niciodata INFORMATII FINANCIARE (numarul contului bancar, codul numeric personal, numere pin, etc.)

– Evitati ofertele care implica servicii de transport, servicii de escrow daca nu aveti garantia sigura ca aceste servicii exista si sunt serioase.

Majoritatea utilizatorilor au intentii serioase, adica vor sa vanda sau sa cumpere produse si servicii, in mod cinstit si legal. Exista insa o accentuata crestere a infactiunilor pe baza proceselor de vanzari sau cumparari online prin intermediul anunturilor.

Masuri de precautie in procesul vanzarii sau cumpararii:

– Intalnirea cu persoanele implicate intr-o afacere este recomandat sa se faca in spatii publice, circulate, mai ales la prima intalnire.

– Nu acceptati ca locuri de intalniri spatii retrase, necunoscute, care nu pot oferi un minim de siguranta.

– Nu invitati persoane necunoscute in locuinta dvs. pentru a face afaceri.

– Cereti sfatul unui expert cand vindeti sau cumparati obiecte si produse de valoare.

– Transmiteti unor prieteni sau membrilor de familie locul si timpul efectuarii tranzactiei.

– Nu uitati ca in caz de urgenta sa aveti un telefon la dvs.

– Recomandat este ca la o intalnire cu necunoscuti sa rugati un prieten sau persoana de incredere sa va insoteasca.

Cum descopar escrocheriile?

– Exprimarea in textul anuntului este indoielnica. Sunt anunturi postate in limba romana, scrise in general cu diacritice (Â, â, A, a, Î, î, S, s, T, t), folosind aplicatii online de traducere instanta. Aceste anunturi sunt aparent valide dar sunt trimise, in cele mai multe cazuri, din tari recunoscute pentru activitati in fraude si inselaciuni folosind internetul.

– Persoana care va contacteaza locuieste la mare distanta de dvs. deobicei in strainatate.

– Sunteti rugati sa folositi servicii on-line de transfer bancar, servicii de transport, serviciu de escrow sau de tip “garantie”. Putine servicii online sunt sigure, cautati inainte pe internet despre servicii de plata sigure.

– Imposibilitatea sau refuzul expres sau motivat a persoanei corespondente de a se intalni cu dvs. Este clar ca certitudinea unei afaceri scade de la inceput.

Exemple de excrocherii:

– Cineva sustine ca acest site va garanta o tranzactie, ca siteul de anunturi certifica cumparatori sau vanzatori, sau pretinde ca un site de mica publicitate ofera protectie pentru plati. Aceste afirmatii sunt FALSE, website-ul intraaici.ro, ca si majoritatea siteurilor, nu este implicat in nici un fel de tranzactie. Nici un site de anunturi nu va garanta vreodata veridicitatea surselor sau va certifica bonitatea lor.

– Va sunt aratate emailuri ce par sa contina garantii, certificari, garantii de plata, etc. – aceste emailuri sunt falsuri.

– Vi se cere sa transferati bani deobicei pentru produse scumpe la preturi foarte mici.

– Vi se spune ca inainte ca banii sa fie incasati de vanzator este nevoie de un Numar de control sau Cod de confirmare de la dvs – este fals, odata ce trimiteti banii, ia-ti pierdut.

– Vi se spune ca produsul este in tara dar trebuie sa trimiteti banii in strainatate pe motive ca persoana respectiva calatoreste, s-a mutat sau are afaceri in afara.

– In tranzactie apar persoane sau firme terte: transportatori, firme asociate, partener de afacere, etc.

– Sunteti rugat sa dati date personale, adrese, etc pentru a fi folosite la trimiterea banilor.

– Vi se spune sa apelati la un website ce ofera servicii de garantii (escrow). Majoritatea acestor websituri sunt false.

– Vi se spune sa transferati doar o parte din bani pentru a primi produsul, aparent persoana care vinde are incredere in dvs. ca o sa trimiteti toti banii odata ce sunteti satisfacut de produs.

Echipa www.intraaici.ro